ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Merkel: Τα προγράμματα λιτότητας ο μόνος δρόμος για τη βιώσιμη ανάπτυξη

merkel-τα-προγράμματα-λιτότητας-ο-μόνος-δρό-102186

Τα προγράμματα λιτότητας για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η νομισματική ένωση βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Pedro Passos Coelho.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η διαδικασία προσαρμογής που περιέχει λιτότητα έχει υφεσιακές επιπτώσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Coelho προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορείς να κατηγορείς το φάρμακο για την κατάσταση του ασθενή».

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Merkel σημείωσε πως ο συνδυασμός της λιτότητας και των δομικών μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος για έξοδο από την κρίση ενώ αναφερόμενη στην Πορτογαλία εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως θα πετύχει στην εφαρμογή του προγράμματος της.

«Αυτό που κάνει η Πορτογαλία είναι για το μέλλον της και για το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να έχουμε τον ίδιο στόχο, ο οποίος είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας με περισσότερο ανταγωνιστικές οικονομίες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου