ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα λίστα της HSBC με 97 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες

νέα-λίστα-της-hsbc-με-97-έλληνες-μεγαλοκαταθ-102808
Ενενήντα επτά πελάτες του παραρτήματος της HSBC στον off shore παράδεισο της Νήσου Τζέρσεϊ δηλώνουν ελληνική διεύθυνση και ποσά ύψους 22,3 εκατ. ευρώ, στη νέα λίστα που διέρρευσε από την τράπεζα.
Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» και αφορά τη βρετανική τράπεζα HSBC -γνωστή σε μας από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»- και φαίνεται να έχει προεκτάσεις σε πολλές χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα στοιχεία των 97 προσώπων μπορούν να αποκτηθούν από τις ελληνικές Αρχές, καθώς βρίσκονται ήδη στα χέρια των βρετανικών Αρχών, σύμφωνα με τα «Νέα». Υπενθυμίζεται ότι η λίστα αφορά συνολικά 8.474 πελάτες της HSBC Τζέρσεϊ, ανάμεσα στους οποίους έμποροι ναρκωτικών, άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί επειδή βρέθηκαν να κατέχουν εκατοντάδες όπλα και οικονομικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν σε απάτες.
Οι 4.388 είναι Βρετανοί με καταθέσεις ύψους άνω των 865 εκατ. ευρώ, 602 έχουν δηλώσει κατοικία στο Ισραήλ, 527 στη Γαλλία, 333 στην Ισπανία και 117 στις ΗΠΑ.

Η HSBC αποδεικνύεται σε τράπεζα των αμαρτιών, με πλούσιο παρελθόν στα σκάνδαλα. Και έχει βρεθεί πολλές φορές στη δίνη σκανδάλων ως ύποπτη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή ως άντρο φοροδιαφυγής.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου