ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BBC: Το ακριβό ευρώ έδιωξε τουρίστες από την Ελλάδα

bbc-το-ακριβό-ευρώ-έδιωξε-τουρίστες-από-τ-103497

Η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν περιλαμβάνεται πλέον στους 5 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς των Ευρωπαίων. Αιτία είναι η άνοδος του ευρώ, που ανάγκασε τους Ευρωπαίους να στραφούν σε προορισμούς όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, καθώς επίσης και η αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσαν οι διάφορες διαδηλώσεις στην Αθήνα και τις άλλες ελληνικές πόλεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τις περικοπές της κυβέρνησης, σημειώνει σε σχόλιό του το BBC, με αφορμή συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο, η Ελλάδα και τα νησιά της παραμένουν πολύ δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς και τους άλλους ταξιδιώτες από τη Βόρεια Ευρώπη.

Πέρυσι -σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για τον Τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών – ήταν στη 10η θέση.

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών, η κα Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε την έναρξη διαφημιστικής εκστρατείας σε «αγορές -κλειδιά» όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, καίτοι -όπως σημειώνει το BBC- δεν θέλησε να διευκρινίσει το ποσό της σχετικής δαπάνης. «Δεν διαθέτουμε τεράστιο προϋπολογισμό, στόχος μας όμως είναι να είμαστε όσο πιο δημιουργικοί γίνεται σε κάθε αγορά. Θέλουμε να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες στην Ελλάδα και να απολαύσουν την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας» αναφέρει.

Στο ίδιο ρεπορτάζ παρατίθενται επίσης απόψεις και Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού, που σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι τα παγκόσμια Μ.Μ.Ε. δεν βοήθησαν τον ελληνικό τουρισμό.

«Η κάλυψη από την τηλεόραση των διαδηλώσεων στην Αθήνα έκανε τα πάντα να δείχνουν χειρότερα. Τα νησιά δεν έχουν επηρεαστεί και παραμένουν το ίδιο όμορφα όπως πάντα» ανέφερε μία Ελληνίδα επαγγελματίας και διευκρίνισε ότι: «Ακόμα και στην Αθήνα, μόνο το κέντρο επηρεάζεται».

«Ελάτε να μας επισκεφτείτε, ελάτε, για να δείτε ότι η Ελλάδα είναι εξίσου φιλόξενη όπως πάντα» πρόσθεσε.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ παρατίθεται η εκτίμηση του τουριστικού αναλυτή Mike Bugsgang, (της εταιρείας Bugsgang & Associates με βάση το Λονδίνο), ο οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι σκοτεινή και ζοφερή» λέει και προσθέτει ότι «έξω από τις μεγάλες πόλεις δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά ότι, αντιθέτως εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί η αρνητική δημοσιότητα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πολύ καλές συμφωνίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου