ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς νέα παράταση η απαγόρευση πλειστηριασμών

προς-νέα-παράταση-η-απαγόρευση-πλειστ-134633
Στην παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τη νέα χρονιά προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 αλλά η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.
Σήμερα το θέμα ανακινήθηκε ξανά, καθώς δημοσιεύματα ήθελαν τους πλειστηριασμούς ακινήτων να ξεκινούν άμεσα από την Αττική. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνος, στον κατάλογο περιλαμβάνονταν 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα περίπου 200 ακίνητα στην Αθήνα. Σειρά μετά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πάρουν κι άλλες περιοχές, με πλήθος πλειστηριασμών να αναμένονται σε Μύκονο και Σαντορίνη.
Είχε προηγηθεί και η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη υπέρ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες. Διαβάστε αναλυτικά http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=231130
Ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στο να άρει την απαγόρευση.
Δεδομένου πάντως ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου