ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καυτός» μήνας ο Αύγουστος για τις τσέπες των παραθεριστών

καυτός-μήνας-ο-αύγουστος-για-τις-τσέ-215893

Οι τιμές των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς στη χώρα μας ακολουθούν ανοδική πορεία, σε σχέση με του Ιουλίου.

Αντίθετα, η εικόνα είναι διαφορετική στις μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται μείωση των τιμών, σχετικά με τον προηγούμενο μήνα.

Στην Αθήνα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο -μείωση 5%- και στη Θεσσαλονίκη 76 ευρώ ανά διανυκτέρευση -μείωση 7%- σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για τον μήνα Αύγουστο.

Αύξηση 24% στις Σπέτσες
Στη Μύκονο η αύξηση σε σχέση με τον Ιούλιο αγγίζει το 14% και οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 209 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο, στην Παροικιά της Πάρου οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 15% (104 ευρώ ανά διανυκτέρευση), στις Σπέτσες η αύξηση φτάνει το 24% (μέση τιμή διανυκτέρευσης 174 ευρώ), στην Κέρκυρα οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν 127 ευρώ (αύξηση 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), στη Μήλο η αύξηση αγγίζει το 22% (μέση τιμή 83 ευρώ), ενώ στην Πάργα οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν 124 ευρώ (αύξηση 29%). Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τη Σκιάθο, θα πληρώσουν ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο 74 ευρώ (αύξηση 18%), στη Σκόπελο θα πληρώσουν 76 ευρώ ανά διανυκτέρευση (αύξηση 16%), στα Χανιά 87 ευρώ (αύξηση 6%), στο Ρέθυμνο 112 ευρώ (αύξηση 8%), ενώ στο Ηράκλειο οι τιμές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 2% και μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 94 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου