ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα ΕΚΤ – BUNDESBANK και στην μέση το μέλλον της Ευρωζώνης

κόντρα-εκτ-bundesbank-και-στην-μέση-το-μέλλον-224321
Σκληρή κόντρα ανάμεσα σε Ντράγκι και Βάιντμαν με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, ότι «θα σώσουμε το ευρώ με κάθε κόστος». Ο Γερμανός τραπεζίτης αντέδρασε σφόδρα στο … «κάθε κόστος».

Η Bundesbank συνεχίζει να αντιδρά σε υψηλούς τόνους, παρά τη στήριξη Μέρκελ και Σόιμπλε στις δηλώσεις Ντράγκι και στις απανωτές παρεμβάσεις από πολιτικούς στο ίδιο ύφος …στήριξης προς τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Η κίνηση της Bundesbank ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία.

Είναι ο έμμεσος τρόπος ίσως της Μέρκελ να συνεχίζει την τακτική της με το «μαστίγιο και το καρότο», όπου κάθε τόσο δήθεν υποχωρεί και αφήνει άλλους παράγοντες στην χώρα της να εκφράζουν την γνωστή σκληρή γερμανική στάση, περνώντας έτσι την βεβαιότητα στην Ευρώπη και όχι …μόνο, πως η Γερμανία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις πάγιες θέσεις της.

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν δήλωσε, ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να υπερβεί το πλαίσιο της αποστολής της και πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν υπερβολικές προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε, ότι θα υποστηρίξει με σθένος τις απόψεις της Bundesbank την Πέμπτη, σηματοδοτώντας ότι θα είναι μια εξαιρετικά …δύσκολη ημέρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου