ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Newsphone Hellas» : Εκτός διαγωνισμού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

newsphone-hellas-εκτός-διαγωνισμού-ηλεκτρονική-240815

Εκτός του διεθνούς διαγωνισμού (αʼ φάση) για την ανάπτυξη του συστήματος «ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παροχής σχετικών υποστηρικτικών υπηρεσιών» συνολικής δαπάνης 24.631.010 ευρώ μένει η εταιρεία «Newsphone Hellas» με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η εν λόγω εταιρεία είχε προσφύγει στο ΣτΕ με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού επειδή με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία επικυρώθηκε και από την Διακομματική Επιτροπή έμεινε εκτός διαγωνισμού, καθώς δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας που καθόριζε ο σχετικός διαγωνισμός (πρόσκληση εκδηλώσεως ενδιαφέροντος). Κι αυτό διότι η εταιρεία προσκόμισε κατάλογο με δύο εκτελεσθέντα έργα που είχε υλοποιήσει άλλη αλλοδαπή, συνεργαζόμενη με αυτήν, εταιρεία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Τουρκίας.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας (υπʼ αριθμ. 306/2012 απόφαση) απέρριψαν τη σχετική αίτηση της εταιρείας, με το σκεπτικό ότι η υλοποίηση του συστήματος στα τουρκικά νοσοκομεία δεν μπορεί να θεωρηθεί σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως αυτό περιγράφεται από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του σχετικού διαγωνισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου