ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνιστά έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο διευθυντής της Bild

συνιστά-έξοδο-της-ελλάδας-από-το-ευρώ-ο-242480

«Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια…»

Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκειμένου να υποτιμήσει το νόμισμά της και να γίνει ανταγωνιστικότερη προτείνει ο διευθυντής της Bild, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λέρο και μίλησε στην Καθημερινή.

Ο Κάι Ντίκμαν, ο διευθυντής της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη με πωλήσεις 3 εκ. φύλλα και 12 εκ. αναγνώστες ημερησίως δηλώνει χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι δεν έχει καμία ενοχή από τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα του κάλυψε την ελληνική κρίση χρέους.

«Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια. Όπως τη λέει και η καγκελάριος Μέρκελ», εξηγεί. «Από έναν καλό φίλο θα έπρεπε να έχετε την απαίτηση να λέει την αλήθεια», προσθέτει.

Ο Κάι Ντίκμαν, έμεινε ενθουσιασμένος από την ελληνική φιλοξενία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έφαγε καλαμάρι, ήπιε κόκκινο κρασί και μετά το δείπνο του σε γνωστή ταβέρνα του νησιού, δηλώνει πλέον αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας.

Ωστόσο, επιμένει πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι «μια κάποια λύση».

«Δηλαδή δεν είναι στόχος σας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Δεν είναι αυτό το ζήτημα», απαντά, αλλά μετά αυτοδιαψεύδεται, όπως αναφέρει και η εφημερίδα: «Το θέμα είναι πώς θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της. Και στο πλαίσιο αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., για να μπορέσει να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα και να γίνει ανταγωνιστική».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου