ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Η Ισπανία δεν έχει υποβάλει αίτημα για βοήθεια

δντ-η-ισπανία-δεν-έχει-υποβάλει-αίτημα-267019

Η Ισπανία δεν έχει υποβάλει αίτημα στο ΔΝΤ για οικονομική ενίσχυση για τον τραπεζικό της τομέα και δεν υπάρχουν σχετικά σχέδια από την πλευρά του ταμείου, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, συμπληρώνοντας ότι στις 15 Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει τη δουλειά της η ομάδα του ταμείου που βρίσκεται στη χώρα στα πλαίσια των ετήσιων διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει η ισπανική κυβέρνηση, όπως εξάλλου γίνεται.

Στο μεταξύ, στα 287,8 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε ο καθαρός δανεισμός των ισπανικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ισπανίας (ΤτΙ) κατά το μήνα Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 14 Ιουνίου. Η δανειοδότηση για το μήνα Απρίλιο ήταν 263,5 δισεκατομμύρια.

Ο ολικός δανεισμός του ισπανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΤτΙ διαμορφώθηκε στα 324,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μικρή αύξηση από τα 316,9 δισ. του Απριλίου. Η παροχή κεφαλαίων από την ΤτΙ ισοδυναμεί με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

skai.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου