ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων

αδωνις-γεωργιάδης-δεν-τίθεται-ζήτημα-880475

«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα νομοθετήσει η κυβέρνηση μικρότερο ωράριο. Αν κάποιος έμπορος θέλει να κλείσει νωρίτερα μπορεί να το κάνει σημείωσε και πρόσθεσε με έμφαση ότι το μικρότερο ωράριοο λειτουργίας της αγοράς σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας και λιγότερο εισόδημα για τους εργαζόμενους. Εμείς δεν θα πάρουμε αποφάσεις που δημιουργήσουν περισσότερους ανέργους σημείωσε με έμφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη έγιναν λίγες ώρες μετά την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και αλυσίδων καταστημάτων (ΣΕΛΠΕ) και των εμπόρων (ΕΣΕΕ) με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια.

Σε ότι αφορά το θέμα της ακρίβειας και τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνησή της για την ανάσχεσή της, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ’ότι με τους εκπροσώπους του κλάδου των τροφίμων αποφασίστηκε κάθε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ να εμφανίζει μία λίστα με 50 προϊόντα που ουσιαστικά θα αποτελούν το «καλάθι της νοικοκυράς» και επ αυτής της λίστας θα δεσμεύεται να μην προχωρά σε ανατιμήσεις για το υπόλοιπο του μήνα ή εάν αυτό δεν είναι εφικτό να προχωρά στις μικρότερες δυνατόν αυξήσεις.

Να σταματήσει γενικά η ακρίβεια δεν υπάρχει περίπτωση καθώς τα περισσότερα αγαθά που φθάνουν στην αγορά είναι εισαγόμενα όπως επίσης και η ενέργεια σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός προσωπικά ηγείται της προσπάθειεας στην Ευρώπη για να καθιερωθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου