ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νυχτερινό ρεύμα: Το νέο ωράριο της ΔΕΗ – Πως θα κάνετε αίτηση

νυχτερινό-ρεύμα-το-νέο-ωράριο-της-δεη-883120

Την 1η Νοεμβρίου ενεργοποιείται το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα και θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες, με διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Το χειμερινό ωράριο διαμορφώνεται σε δύο διαφορετικά ωράρια:

02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
02:00 – 08:00 και 15:30 – 17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Βήμα – βήμα η διαδικασία αίτησης

Στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνεται ότι «εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου. Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

– Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ

– Τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου