ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο επιστροφής στη δραχμή έχει έτοιμο η Ολλανδία

σχέδιο-επιστροφής-στη-δραχμή-έχει-έτο-297015

H αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ «ασφαλώς δεν εντάσσεται στην πολιτική της Ευρώπης» αλλά η κυβέρνηση της Ολλανδίας επεξεργάζεται τέτοια σενάρια για την ασφάλειά της, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιαν Κεες ντε Γιάγκερ.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο ολλανδός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί ούτε προσδοκά μια τέτοια κατάληξη του ελληνικού προβλήματος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

«Ως κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη διαφορετικά σενάρια. Μπορεί να μην προβλέπουμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο όμως έχουμε υπολογίσει τις συνέπειες αυτού του σεναρίου απλώς για λόγους ασφαλείας» δήλωσε στο κανάλι NOS ο ντε Γιάγκερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο της συνόδου του Eurogroup που πραγματοποιείται από χθες στις Βρυξέλλες, ο ντε Γιάγκερ προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα υποδεικνύοντας στους έλληνες ψηφοφόρους τι συνιστά (κατά τον ίδιο) μια συνετή ψήφο ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης. «Η Ελλάδα θα πρέπει να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και υπέρ της λιτότητας. Διαφορετικά προβλέπω μεγάλα προβλήματα» είπε χθες σε αυστηρό ύφος ο ολλανδός υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι για την ελληνική κυβέρνηση «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελιγμών για λιγότερες μεταρρυθμίσεις ή για μείωση των περικοπών του προϋπολογισμού».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία έχει παραιτηθεί από τον περασμένο μήνα καθώς δεν κατάφερε να περάσει από το Κοινοβούλιο τα μέτρα λιτότητας για το 2012. Νέες εκλογές προγραμματίζονται στη χώρα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου