ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του δολαρίου από τον Σεπτέμβριο του 2020 η λίρα

προς-τις-μεγαλύτερες-απώλειες-έναντι-871519

Ολοταχώς προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες έναντι του δολαρίου από τον Σεπτέμβριο του 2020 βαδίζει η βρετανική λίρα, με τους επενδυτές – που ανησυχούν για την οικονομική επιβράδυνση – να συρρέουν στο «ασφαλές λιμάνι» που μοιάζει να προσφέρει το δολάριο των ΗΠΑ.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,9% έναντι του δολαρίου στα 1,183 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Το δολάριο βρισκόταν σε τροχιά να καταγράψει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Φόβοι για χειμώνα ακόμη και με θανάτους από κρύο – Τι λέει ο επικεφαλής του Συστήματος Υγείας

Παράλληλα, το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,48% έναντι του ευρώ.

«Συννεφιά» στη Γηραιά Αλβιώνα

Όπως σημειώνει το Reuters, η απροσδόκητη άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να στηρίξει τη στερλίνα, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός στη Βρετανία και οι κίνδυνοι ύφεσης εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στις αγορές.

Άλλωστε, τα θετικά στοιχεία όσον αφορά τις πωλήσεις λιανικής αντιστάθμισε η αρνητική εικόνα αναφορικά με το καταναλωτικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ τον Αύγουστο.

Οι αγορές παραμένουν επικεντρωμένες στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έδειξαν ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση και αύξησε την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να μειώσει τις τιμές.

ΟΤ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου