ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Αυξήθηκαν 30% οι αγορές με πλαστικό χρήμα

ηλεκτρονικές-συναλλαγές-αυξήθηκαν-30-ο-891636

Αύξηση 30% παρουσιάσουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το κοντέρ για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα αναμένεται να γράψει φέτος περίπου 60 δισ. ευρώ.

Ολοένα και περισσότεροι προτιμούν το πλαστικό χρήμα στις πάσης φύσεως οικονομικές συναλλαγές τους, με αποτέλεσμα το πορτοφόλι των καταναλωτών να είναι άδειο από χαρτονομίσματα και κέρματα.

Υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου μπορεί να εισρεύσουν φέτος πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί καταλυτικά με την ενιαία έκδοση απόδειξης από ταμειακές και POS μετά την υποχρεωτική διασύνδεσή τους από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τα στοιχεία για το πλαστικό χρήμα

Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ανεβάζουν ταχύτητα μήνα μήνα και φαίνεται να σταθεροποιούνται στην περιοχή του 30%-40%.

Από τις αρχές του έτους κάθε μήνα (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους) οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εμφανίζουν αύξηση κατά 17,6% τον Ιανουάριο, 30% τον Φεβρουάριο, 39% τον Μάρτιο, 32% τον Απρίλιο, 36,5% τον Μάιο και36% τον Ιούνιο.Κάπως έτσι, φέτος η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ όταν το 2018 ήταν μόλις 37 δισ. ευρώ.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου