ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργική απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες

υπουργική-απόφαση-για-ανακεφαλαιοπο-309337

Ενδιάμεση ρύθμιση -"γέφυρα», όπως την χαρακτήρισαν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες- για την αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες από τα κονδύλια του EFSF, ενέκρινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Την εισήγηση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος αμέσως μετά αναχώρησε για προεκλογική περιοδεία στη Λάρισα. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζεται το πλαίσιο για να καταβληθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το ποσό των 18 δισ. ευρώ από τα 25 που έχει ήδη στείλει για την ανακεφαλαιοποίηση το EFSF. Την επόμενη εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίαση, με απλή απόφασή του, θα προχωρήσει στην εκταμίευση του ανωτέρω ποσού.

Δεν θα παρακρατείται η επιχορήγηση για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Να μην παρακρατείται από την εφορία το 70% της επιχορήγησης που δίνεται στις ναυτιλιακές εταιρείες για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Ως προϋπόθεση τέθηκε τα ποσά αυτά να διατίθενται για την μισθοδοσία των πληρωμάτων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου