ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές συντάξεων Φεβρουαρίου

ξεκινούν-σήμερα-οι-πληρωμές-συντάξεω-187145

Από σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου στους δικαιούχους.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022 την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9), και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Το ίδιο ισχύει για τράπεζες και ΟΤΕ.

Η καταβολή των συντάξεων των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ & ΕΤΑΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Τέλος, για ΝΑΤ, Δημόσιο, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ & ΔΕΗ η καταβολή των συντάξεων αναμένεται στις 28/01.

Σημειώνεται ότι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2022 θα πληρωθούν τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα των 250 ευρώ, το οποίο δεν έλαβαν αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι, η διορία για την υποβολή ενστάσεων είναι μέχρι τις 20/01, με αποστολή e-mail στο [email protected].

Σε αυτό θα πρέπει αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του χαμηλοσυνταξιούχου, προκειμένου να εξεταστεί η ένσταση.

Τι ώρα μπαίνουν οι συντάξεις

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδυνές ώρες (συνήθως από 17.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).

Επομένως αν η ημέρα πληρωμής είναι Τρίτη τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Δευτέρα το βράδυ (προηγούμενη εργάσιμη ημέρα). Για την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου, τα χρήματα στους πρώτους δικαιούχους του ΙΚΑ μπήκαν την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για όσους είναι να πληρωθούν στις 25 Ιανουαρίου.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου