ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ραβασάκια» σε 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων για οφειλές προηγούμενων ετών στα τέλη κυκλοφορίας

ραβασάκια-σε-73-742-ιδιοκτήτες-οχημάτων-285091

Διπλά τέλη κυκλοφορίας καλούνται να πληρώσουν 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν «ξεχάσει» να καταβάλουν τις οφειλές για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και ενημέρωσαν την «εικόνας» τους στο myCAR.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έστειλε επιστολές στους 73.742 «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE. Στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά:

  1. τη ΔΟΥ
  2. τη θεματική ομάδα “Αυτοκίνητα” και
  3. τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”.

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για τη διαδικασία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου