ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Καμία αποζημίωση για τους ιδιώτες ομολογιούχους – Μην ακούτε τις διαρροές

κομισιόν-καμία-αποζημίωση-για-τους-ιδ-341445

Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες σχέδιο που φέρεται να διαρρέει το υπουργείο Oικονομικών και υποτίθεται πως προωθεί τον συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων με απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα. Η αποζημίωση, έμμεση ή άμεση των μικροομολογιούχων απαγορεύεται από τους κανόνες της ΕΕ και επί του θέματος έχει ήδη αποφανθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών.

"Δεν γνωρίζουμε κανένα τέτοιο σχέδιο. Έχουμε διαβεβαιώσεις για το αντίθετο", αναφέρει πηγή της Κομισιόν που παραπέμπει στη δήλωση Γιούνκερ.

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ δήλωσε στις 12.03.2012, μετά το πέρας της συνεδρίασης που ενέκρινε το ελληνικό δάνειο, ότι "το eurogroup έλαβε διαβεβαιώσεις από τις ελληνικές αρχές που εκπροσωπεί ο υπουργός οικονομικών, ότι δεν θα υπάρξει καμία αποζημίωση, άμεση ή έμμεση σε κανένα ομολογιούχο."

Ο Γιούνκερ αναφερόμενος στην απόφαση του eurogroup εξήγησε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα νομικά προβλήματα με τους κατόχους ελληνικών τίτλων παντού στην ΕΕ και ουσιαστικά θα ξήλωνε τα οφέλη του PSI.

Πηγές της Κομισιόν, που παραπέμπουν στη δήλωση Γιούνκερ, ενήμέρωσαν το real.gr ότι "ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, ενόψει εκλογών, είναι μια τακτική που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν πρόκειται να ανεχθούν".

Εξηγούν μάλιστα ότι ο πρόεδρος του eurogroup δεν "έλεγε την άποψή του, αλλά θεσμικά διάβαζε το κείμενο της απόφασης για την ελληνική υπόθεση, έχοντας την ομόφωνη έγκριση των 17 υπουργών, της ΕΚΤ και του επιτρόπου Ρεν".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου