ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση νόμου για αύξηση του κατώτατου μισθού

ο-συριζα-ετοιμάζει-πρόταση-νόμου-για-α-351387

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα –δηλαδή μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα – επεξεργάζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση αυτή συνδέεται άμεσα με το κύμα ακρίβειας το οποίο πλήττει τη χώρα και αναμένεται να γίνει ακόμα σφοδρότερο μέσα στους χειμερινούς μήνες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και πού βρισκόμαστε. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών. Μια στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα. Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μέσος πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα ανατιμήσεων τη στιγμή που ο μισθός είναι καθηλωμένος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν 150 εκατ. που δεν έφταναν ούτε για ζήτω και δύο εβδομάδες μετά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν το πακέτο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στον κατώτατο μισθό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για αύξηση στους μισθούς διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, γιατί έδωσε εφέτος μόνο 50 λεπτά όταν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 6%; Γιατί εμμένει η κυβέρνηση σε αυτή τη λογική; Επειδή δε θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εργοδότες. Είναι μία κυβέρνηση εμμονική στο να εξυπηρετεί συμφέροντα και όχι το συμφέρον των πολλών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια που, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήταν ένας ουσιαστικός τρόπος παρέμβασης για να μειωθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μάλιστα ότι «η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ήταν μία πραγματική ανάσα για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ανέβει 40%, θα ήταν μείωση 30%. Το έχουν κάνει άλλες χώρες. Η κυβέρνηση το αρνείται επειδή θυμήθηκε εσχάτως ότι έχουμε 7% έλλειμμα. Τώρα το θυμήθηκε; Όταν πήρε το 1 δις. από τους συνταξιούχους για να καλύψει την τρύπα στα ταμεία δεν είχαμε έλλειμμα; Όταν εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις σε αυτούς που έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ; Όταν μείωνε τη φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων; Όταν αγοράζει εξοπλιστικά 7 δισ. ευρώ; Είναι δογματική πολιτική σε πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου