ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακός – Ανακοινώθηκαν οι πίνακες κατάταξης για επενδυτικά σχέδια

αναπτυξιακός-ανακοινώθηκαν-οι-πίνα-403387

Οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης 134 νέων επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν στον 6ο κύκλο του καθεστώτος ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» και του 4ου κύκλου του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού ύψους 936,7 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 207 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά τα 114 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, στον 6ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπήχθησαν 40 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 19.805.817,60 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 114.250.986,79 ευρώ.

Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπήχθησαν 94 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 187.591.783,58 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύητητα ανάρτησης των οριστικών πινάκων από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε ότι τα δύο επικείμενα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν την αναμόρφωση του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, θα οδηγήσουν σε σημαντική περαιτέρω επιτάχυνση και ευελιξία των διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων.

ot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου