ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital Economics: Στο 6,3% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

capital-economics-στο-63-η-ανάπτυξη-στην-ελλάδα-το-2021-465578

Ανάπτυξη 6,3% (από 8% προηγουμένως) προβλέπει για την ελληνική οικονομία το 2021 η Capital Economics, αν και σημειώνει πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία δείχνει να κορυφώνεται τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και διεθνώς.

Η αρχική μετά την πανδημία ανάκαμψη, όπως εκτιμά, πλησιάζει στο ζενίθ, αλλά η ισχυρή στήριξη από τις πολιτικές και τα περιορισμένα χρέη του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να επιτρέψουν στις περισσότερες οικονομίες να αναπτυχθούν με έναν υγιή ρυθμό κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Ποιες χώρες ανέκαμψαν ταχύτερα

Οι δύο χώρες που ανέκαμψαν ταχύτερα είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα, γι’ αυτό και είναι οι πρώτες που καταγράφουν επιβράδυνση της ανάκαμψής τους, ενώ κομβικό ρόλο στην έξοδο από την πανδημική κρίση διαδραματίζει η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Από την άλλη πλευρά, καθώς οι ελλείψεις προϊόντων θα μετριάζονται, η οικονομική δραστηριότητα θα ομαλοποιείται και οι τιμές των εμπορευμάτων θα υποχωρούν, οι περισσότερες οικονομίες αναμένεται να δουν τον πληθωρισμό να υποχωρεί προς τους στόχους των κεντρικών τραπεζών, με τη νομισματική πολιτική να μεταβάλλεται τελικά πιο αργά από ό,τι αναμένουν οι αγορές.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου