ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντετοκούνμπο: «Χρυσάφι» στα χέρια του νέου βασιλιά του NBA

αντετοκούνμπο-χρυσάφι-στα-χέρια-το-510932

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε βασιλιάς του ΝΒΑ και του Μιλγουόκι. Εγινε μύθος με την εξωπραγματική του εμφάνιση στον τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στους Σανς αναγκάζοντας σύσσωμο τον μπασκετικό πλανήτη να υποκλιθεί στο ταλέντο του. Και μαζί απέκτησε δόξα. Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

Η εξέλιξή του, από ένα αδύνατο 18χρονο παιδί που πρωτοεμφανίσθηκε στα παρκέ του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο σε σημερινό αστέρα ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, πίστης και πνευματικής δύναμης. Αυτή είναι η φυσική του εξέλιξη. Με την ευκαιρία, ας δούμε και την οικονομική του εξέλιξη από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στη μοναδική ομάδα που έχει παίξει στο ΝΒΑ, τους Milwaukee Bucks.

Στη διάρκεια της φετινής περιόδου, ο Γιάννης έβγαλε 6,52% περισσότερα χρήματα απ΄ό,τι την προηγούμενη σεζόν 2019/2020. Με βάση τις αποδοχές του, βρίσκεται στην 38η θέση με τους καλύτερα αμοιβόμενους αθλητές του ΝΒΑ, ενώ θα σκαρφαλώσει στη 10η θέση την επόμενη περίοδο με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ομάδα του. Είναι στην 17η θέση των καλύτερα αμοιβομένων αθλητών στη θέση του φόργουορντ και προβλέπεται να ανέβει στην 4η θέση την επόμενη χρονιά. Είναι ο δεύτερος καλύτερα αμοιβόμενος αθλητής των Milwaukee Bucks φέτος και θα φυσικά θα γίνει ο καλύτερα αμοιβόμενος στην ομάδα του χρόνου. Εχει σαν μάνατζερς τους Αλεξ Σαράτσης και Τζεφ Οστιν.

Η εκτίναξη του ταλέντου και των απολαβών

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο άρχισε την καριέρα του στους Milwaukee Bucks την περίοδο 2013/14 με μισθό 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων (2 εκατομμύρια με βάση τη σημερινή ισοτιμία του δολαρίου προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό των ΗΠΑ). Συνολικά, ο Γιάννης εισέπραξε 81 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο από το 2013 μέχρι το 2020. Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι του απέφερε 27,5 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ποσό το οποίο προβλέπεται να εκτιναχθεί στα 51,9 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2025/26.

Οι συνολικές απολαβές του για την τρέχουσα περίοδο φτάνουν τα 49 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 27 εκατ. προέρχονται από διαφημιστικά έσοδα ενώ τα υπόλοιπα από τον μισθό του. Ο Greek Freak υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο ύψους 228 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Bucks τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ το 2017 ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Nike για τη σειρά Greek Freak παπουτσιών μπάσκετ.

ΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου