ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως σε επιχειρήσεις για λειτουργία τις Κυριακές

πράσινο-φως-σε-επιχειρήσεις-για-λειτο-623853

«Παράθυρο» για τη λειτουργία τις Κυριακές και άλλων επιχειρήσεων και εργασιών εκτός αυτών που ήδη επιτρέπεται η εργασία την Κυριακή ανοίγει διάταξη του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι άλλες επιχειρήσεις; Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας τη δυνατότητα λειτουργίας και τις Κυριακές μπορεί να χρησιμοποιήσει η τροφοδοσία, τα logistics, φάρμακα, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers αλλά και εξωσχολικές δράσεις, μηχανογράφηση, εξετάσεις έκδοσης διπλωμάτων καθώς και βιομηχανικές μονάδες που δουλεύουν έτσι κι αλλιώς 7 ημέρες με βάρδιες αλλά δεν καλύπτονταν μέχρι τώρα από τη νομοθεσία.

Στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της αγοράς αλλά και να αποσυμφορηθεί η κίνηση τις καθημερινές. Η εργασία την Κυριακή αμείβεται με προσαύξηση 75%, ενώ παρέχεται δικαίωμα να δοθεί αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Εκτός από την εστίαση και τα καφέ με το ισχύον καθεστώς επιτρέπεται, προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και η απασχόληση των εργαζομένων τέσσερις Κυριακές το χρόνο:

  • Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων που έχουν ορισθεί ως περίοδοι εκπτώσεων.
  • Τις δύο (Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
  • Την Κυριακή των Βαΐων.
  • Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου