ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση Παπανδρέου για τις αποφάσεις του Eurogroup

ικανοποίηση-παπανδρέου-για-τις-αποφά-365153

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί με την θετική για τη χώρα μας απόφαση, δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η απόφαση του Eurogroup, προστιθέμενη σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, «αποτελεί μια ακόμη αναγκαία προϋπόθεση που μπορεί να εγγυηθεί ότι οι θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η απόφαση έχει και τη δική της αυτοτελή και ιστορική σημασία, καθώς η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία και ανοίγει ο δρόμος για τη διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, με μια οικονομία στηριζόμενη σε ισχυρές βάσεις και η οποία δεν θα παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά υπεραξίες, πλεόνασμα και θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι η συμφωνία για το PSI «πέραν της τεράστιας μείωσης του βάρους από το χρέος, συμβάλλει στην εξοικονόμηση αρκετών δισ. ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της μείωσης των ετήσιων απαιτήσεων για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας και με τους πόρους αυτούς μπορούμε τώρα πια να συγκροτήσουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό».

«Αισθάνομαι την ανάγκη, απευθυνόμενος προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να τους ζητήσω, παρά το μεγάλο τίμημα, να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να χτυπηθεί η αδικία, η ανομία, οι ανισότητες και η αυθαιρεσία μιας παρασιτικής οικονομίας που σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο.

«Να οικοδομήσουμε ένα αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Στον Έλληνα, στις δυνατότητές του, στις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει επίσης ότι ο αγώνας των Ελλήνων «αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να αλλάξουν και οι κρατούσες σήμερα αντιλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς είναι αγώνας για περισσότερη δημοκρατία, για ρύθμιση και μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών» και προσθέτει ότι «τώρα πια ακούγονται όλο και περισσότερο οι φωνές εκείνες, που κατανοούν όλα όσα υπερασπιζόμασταν και προτείναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την πρώτη στιγμή της κρίσης».

«Οι δικές μας προσπάθειες και η συνεχής ενεργός παρουσία μας στα κέντρα των αποφάσεων, αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο για να βρεθούν οι ευρωπαϊκές δομές πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες και δίπλα στους Έλληνες που προσπαθούν σκληρά», συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από τις διεθνείς επαφές μου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πολλοί πια εκείνοι που τώρα ομολογούν και υπερασπίζονται δημοσίως το δίκαιο των απόψεων και των προτάσεών μας».

«Αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να την φέρουμε σε πέρας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιμονή», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου