ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης: Πώς υποβάλλεται η αίτηση

τελευταία-ευκαιρία-για-το-επίδομα-θέρ-782327

Λήγει σήμερα η νέα προθεσμία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Η σχετική παράταση ορίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, τις αιτήσεις τους. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για περαιτέρω παράταση της προθεσμίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, η οποία εξέδωσε έναν ειδικό οδηγό για το επίδομα θέρμανσης.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας (π.χ. επιδότηση 500 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 1.000 ευρώ).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myΘέρμανση, που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.aade.gr/mythermansi. Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης χωρίζεται σε δυο ενότητες. Η πρώτη, με τον τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», είναι για την υποβολή της αίτησης. Η δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», είναι για την καταχώριση των αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων (εξαιρείται το πετρέλαιο). Η διασταύρωση για το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται αυτόματα και δεν απαιτείται η επισύναψη πιστοποιητικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου