ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσοχοϊδης: Ευθύνεται όλο το πολιτικό σύστημα, συγνώμη από τους Έλληνες

χρυσοχοϊδης-ευθύνεται-όλο-το-πολιτικ-377321

Για τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα μίλησε στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ενώ παίρναμε με το ένα χέρι τα χρήματα από την ΕΕ, δεν επενδύαμε με το άλλο χέρι σε νέες ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Όλα πήγαιναν στην κατανάλωση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι παρήγαν κάτι, έκλειναν τις επιχειρήσεις τους και ίδρυαν εισαγωγικές εταιρίες ώστε να έχουν μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή είναι η πραγματική καταστροφή αυτής της χώρας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης -όπως σημειώνει η Deutsche Welle- αναφερόμενος στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια την ελληνική κοινωνία πιο ώριμη από το πολιτικό της σύστημα, ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε για κινδύνους όσον αφορά την κοινωνική ειρήνη εάν συνεχιστούν οι περικοπές του εισοδήματος των πολιτών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τέλος, παραδέχθηκε την ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για την παρούσα κατάσταση ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και εκτίμησε ότι η εποχή Παπανδρέου έφθασε στο τέλος της: «Ωστόσο, αυτή δεν ήταν αποτυχία μόνο της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση συμπεριφερόταν σαν να μην την αφορά τι θα συμβεί με την Ελλάδα, σαν μην επρόκειτο για τη δική της χώρα. Αλλά και οι εταίροι μας στην ΕΕ έκαναν λάθη. Υπήρξαν περιττές καθυστερήσεις, οι οποίες επιδείνωσαν κι άλλο την κρίση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου