ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν

επίδομα-θέρμανσης-ποιοι-και-πώς-θα-το-π-812993

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, αναφορικά με το τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης και το αν υπάρχει κίνηση στην αγορά.

«Στο θέμα της κίνησης, η αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης έχουν νέα πτώση αυτή τη βδομάδα, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης η κίνηση παραμένει πολύ καλή. Αυτό οφείλεται στο ότι η τιμή του παραμένει σταθερή, κατά μέσο όρο στα 80 λεπτά, αλλά οι καταναλωτές θα το βρουν και στα 75 λεπτά, μπορεί και στα 70. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ποιότητα και η ποσότητα. Αυτό πρέπει να το θυμάται ο καταναλωτής, γιατί το λαθρεμπόριο καλά κρατεί» ανέφερε η κ. Ζάγκα.

«Σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για να κάνει ο κόσμος τις αιτήσεις ώστε να πάρει το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 700. Από τα 85 εκατ. που έδωσε πέρσι, φέτος δίνει 95 εκατ., και το καλό είναι το υπουργείο Οικονομικών θα συνεργαστεί με την ΕΜΥ, έτσι στις περιοχές που κάνει πολύ κρύο θα πάρουν περισσότερα χρήματα» συνέχισε η κ. Ζάγκα.

«Για να πάρει κάποιος το επίδομα θέρμανσης πρέπει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάβει. Επίσης, τα χρήματα που θα πάρει πρέπει να τα ξοδέψει, αλλιώς τα επιστρέφει. Είναι καλό ότι φέτος είναι περισσότερα τα χρήματα, όμως λόγω της ακρίβειας του πετρελαίου, λόγω του ειδικού φόρου, μπήκαν στη μέση και διάφοροι τρόποι εναλλακτικής θέρμανσης. Το πετρέλαιο είναι πολύ ανταγωνιστικό. Τώρα που είναι φτηνό, βλέπουμε πως δουλεύει. Το πετρέλαιο και να το σβήσεις κρατάει θερμοκρασία. Είναι κοινωνικό αγαθό και το κάναμε είδος πολυτελείας» κατέληξε η ίδια.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου