Πιθανή η χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες Ταξί

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-20, 09:21:21
Πιθανή η χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες Ταξί

Σημαντικά θέματα για τον κλάδο των Ταξί συζητήθηκαν μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

 

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Βασίλης Μαραγκάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των αυτοκινητιστών Ταξί.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

δυνατότητα χορήγησης σε όλους τους οδηγούς ταξί του επιδόματος των 800 ευρώ και η ένταξη των ιδιοκτητών ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

-Η δυνατότητα μεταφοράς με ταξί μελών της ίδιας οικογένειας (π.χ σύζυγοι) όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία θα προωθηθούν τα αιτήματα αυτά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η δυνατότητα ταξινόμησης ΕΔΧ Ταξί εννέα και επτά θέσεων με ταξίμετρο, η εντατικοποίηση των ελέγχων των Ε.ΙΧ. με οδηγό καθώς και ο επανέλεγχος όλων των ειδικών αδειών ταξί.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν για την μελέτη και προώθηση όλων των αιτημάτων και υποσχέθηκαν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν θα εξετάσουν και την δυνατότητα παράτασης του ορίου ηλικίας των κυκλοφορούντων ΕΔΧ αυτοκινήτων τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2021.

[newsauto.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=