ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σώζεται το Δώρο Χριστουγέννων, περικόπτεται ο 14ος μισθός

σώζεται-το-δώρο-χριστουγέννων-περικό-381838
Η αντίστροφη μέτρηση για το συμβούλιο των αρχηγών ξεκίνησε. Λουκάς Παπαδήμος, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης θα συναντηθούν πιθανότατα αύριο το μεσημέρι.
Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί και στις λεπτομέρειές τους δύο κείμενα. Το πρώτο για το κούρεμα του χρέους με τη συμμετοχή και της ΕΚΤ, ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ακόμη κι αν γίνει με κοινές να μη φθάσει στο σημείο να δώσει τον έλεγχο στο ελληνικό δημόσιο.
Το δεύτερο θα περιλαμβάνει τις λεγόμενες προαπαιτούμενες δράσεις:πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα προνόμια των ΔΕΚΟ, διατήρηση του 13ου μισθού, περικοπή των δώρων Πάσχα και διακοπών, τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, επέκταση του θεσμού των 592 ευρώ για τους νέους από τα 25 στα 30 χρόνια, επέκταση των τοπικών συμφώνων απασχόλησης και θέσπιση εισικών οικονομικών ζωνών με ακόμη μικρότερα μεροκάματα και μισθούς.
Όλα αυτά θα δοθούν στους αρχηγούς με τη μορφή τελεσιγράφου. Ή συμφωνούν και φροντίζουν να περάσουν και από τη Βουλή ή η κυβέρνηση πέφτει και η χώρα πάει σε εκλογές σε καθεστώς ή με προοπτική άμεσης χρεοκοπίας.
Θυμίζουμε ότι χτες η ΓΣΕΕ και οι εργοδότες ομοφώνησαν στην ανάγκη να μην υπάρξουν περικοπές στον κατώτατο μισθό καθώς επίσης ούτε και στον 13ο και 14ο μισθό των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα.
Όλα αυτά, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντάται εκ νέου- και , προφανώς, για τελευταία φορά πριν την αυριανή σύσκεψη των αρχηγών – νωρίς το απόγευμα με την Τρόικα.
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της 6ης Φεβρουαρίου μετατίθεται χρονικά για αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου