ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: Αντιδράσεις για την απόφαση της Χάγης

βουλή-αντιδράσεις-για-την-απόφαση-της-381985
Με μια πικρή δήλωση σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, σε βάρος της προσφυγής των κατοίκων του Διστόμου στα ιταλικά δικαστήρια.
«Υποδέχομαι την απόφαση της Χάγης με αγανάκτηση και δάκρυα. Ξανακλαίμε τους νεκρούς μας και τα θύματα του Διστόμου. Καμία ετεροδικία δεν ακυρώνει και παραγράφει τα εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, στο περιθώριο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Κανείς, καμιά απόφαση κανενός δικαστηρίου, δεν μπορεί να παραγράψει την ιστορία», δήλωσε αργότερα από πλευράς του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης. «Δεν μπορεί να διαλύσει, να σβήσει από τη μνήμη των ανθρώπων, το αίμα που αδίκως έχει χυθεί. Δικαιολογημένα αγανακτήσατε, αγανακτεί όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως έχον να κάνουν με ένα λαό με μνήμη και ιστορική συνείδηση, που μπορεί και αντέχει στις κακουχίες, γιατί έχει DNA μαχητή αυτός ο λαός», πρόσθεσε.
«Η δήλωση Πολύδωρα μας εκφράζει. Η ελληνική ιστορία συναρπάζει και μας παιδαγωγεί, και αποδεικνύει πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, μπορούνε πολλά – και μπορεί να ξεπεράσουμε και την σημερινή οικονομική καταχνιά», ανέφερε τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης.
www.athina984.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου