«Η Ελλάδα πρέπει να βγάλει τις χειροπέδες του ευρώ»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 21:26:16
«Η Ελλάδα πρέπει να βγάλει τις χειροπέδες του ευρώ»

Οι Έλληνες θα επανέρχονται συνέχεια ζητώντας κι άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος σε αυτό, εκτιμά η τράπεζα

Εάν η Ελλάδα θέλει να επιβιώσει χωρίς να ζητά συνεχώς βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να «βγάλει τις χειροπέδες του ευρώ», υποστηρίζει ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, Κλάους - Πέτερ Μίλερ.

Ο κ. Μίλερ δήλωσε, μάλιστα, πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν κάνουν καλό στην Ελλάδα υποχρεώνοντας τη να φορά τις «χειροπέδες» αυτές.

«Οι Έλληνες θα επανέλθουν ζητώντας και άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος, εκτός και αν εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα πάρει δύο έως τρία χρόνια - μιλάμε για 20, 30 ή 40 χρόνια για την Ελλάδα", δήλωσε ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας σε εκδήλωση που έγινε στη Φρανκφούρτη.

«Οι Έλληνες χρειάζονται τελικά ένα νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να το υποτιμούν», συνέχισε ο τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι θα χρειασθεί πολύς χρόνος, έως ότου η ελληνική κυβέρνηση ανασυγκροτήσει τις μη λειτουργικές δομές που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Μίλερ δεν θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει «παγκόσμιο χάος» και ότι θα ωθήσει τους επενδυτές να απαλλαγούν από τα ομόλογα άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=