ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα

οι-ευρωπαίοι-είναι-διατεθειμένοι-να-σ-385895

Μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών ο Β. Σόιμπλε καλεί εκ νέου την Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα ίσως χρειαστεί «υποστηρικτικά μέτρα».

Σε συνέντευξη του στον διαδικτυακό τόπο Wall Street Journal Deutschland, o γερμανός υπουργός Οικονομικών καλεί την Ελλάδα να υλοποιήσει τα προγράμματα των μεταρρυθμίσεων, διαβεβαιώνοντας την ότι οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να της συμπαρασταθούν. Όμως, διευκρινίζει ο κ. Σόιμπλε, η συμπαράσταση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εφαρμογή των μέτρων. Χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, ο γερμανός υπουργός δεν διακρίνει νόημα στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα. «Δεν υπάρχει το χρηματικό ποσό εκείνο που θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα», λέει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι χωρίς αυστηρή προσαρμογή δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Ίσως απαιτούνται υποστηρικτικά μέτρα

Προβληματισμός στο υπουργείο ΟικονομικώνΟ χριστιανοδημοκράτης υπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να χρειάζεται υποστηρικτικά μέτρα από άλλες χώρες. «Στον κύκλο των εταίρων θα πρέπει ίσως να σκεφτούμε πώς θα συμπαρασταθούμε πιο αποτελεσματικά στους Έλληνες», τόνισε ο κ. Σόιμπλε. Στο ερώτημα εάν η επίλυση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί μεγαλύτερη συμμετοχή του δημόσιου τομέα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται επιφυλακτικός. «Δεν επιτρέπεται να ξεχνούμε ότι ο δημόσιος τομέας –δηλαδή οι φορολογούμενοι- ενισχύουν από το 2010 την Ελλάδα με πολλά δισεκατομμύρια. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον», είπε ο γερμανός υπουργός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου