ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρουμπινί: Η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες

ρουμπινί-η-ελλάδα-θα-είναι-εκτός-ευρωζ-386886

Επιμένει στην χρεοκοπία της Ελλάδας ο διάσημος οικονομολόγος την ώρα που η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκαρντ δηλώνει ότι η ευρωζώνη πρέπει να αναπτύξει ένα τείχος προστασίας για να περιορίσει την εξάπλωση της κρίσης χρέους.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί δήλωσε σήμερα στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ότι θεωρεί πιθανή και την έξοδο της Πορτογαλίας, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν 50% πιθανότητες να καταρρεύσει εντελώς η ευρωζώνη μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

“Η ευρωζώνη είναι μια συντριβή τραίνου σε αργή κίνηση”, υποστήριξε ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος έγινε διάσημος με τις προβλέψεις του το 2008-2009 για την παγκόσμια τραπεζική κρίση.

“Είναι σημαντικό τα μέλη της ευρωζώνης να αναπτύξουν ένα σαφές και απλό τείχος προστασίας το οποίο θα περιορίσει την εξάπλωση της κρίσης και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησής της”, τόνισε από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ μπορεί να ενισχύσει την υποστήριξή του προς την ευρωζώνη, αλλά ζήτησε από τους ηγέτες της να ενεργήσουν πρώτοι.

Σύμφωνα με την επικεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η ευρωζώνη πρέπει επίσης να κάνει προσπάθειες για τη βελτίωση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής σταθερότητας , ενώ προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους της είχε παγκόσμιο αντίκτυπο.

“Καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη από τη σημερινή κατάσταση και είναι προς το συμφέρον όλων η επίλυση της κρίσης. Τώρα είναι η ώρα”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ “εάν οι πόροι των διεθνών πιστωτών αυξηθούν επαρκώς, αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε τέτοιο βαθμό ώστε οι πόροι αυτοί να μη χρειαστούν”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου