ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται για δύο ακόμη μήνες το πρόγραμμα κάλυψης τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων

επεκτείνεται-για-δύο-ακόμη-μήνες-το-πρ-22581

Όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από το επιπλέον διάστημα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκ νέου – Στα 1,2 δισ ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος – Έχουν εγκριθεί ήδη 18.321 αιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την κάλυψη των αρχικών τριών μηνών

Για δύο επιπλέον μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επεκτείνεται η περίοδος κάλυψης των τόκων υφιστάμενων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων και λογαριασμών αλληλόχρεων των πληττόμενων από τον Covid-19 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης. Έτσι το πρόγραμμα απ’ το αρχικό προϋπολογισθέν ποσό των 750 εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθεί στα 1,2 δισ ευρώ με βάση τα στοιχεία του υπουργείου.

Παράλληλα παρατείνεται και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), μέχρι τις 31.08.2020 και ώρα 17:00.

Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων στις 31/12/2019 επιχειρηματικών δανείων και λογαριασμών αλληλόχρεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ από όσους έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών και υπό την προϋπόθεση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούσαν στις 19/3/2020 και στις 31/12/2020.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της 21ης Ιουνίου του υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν εγκριθεί 18.321 αιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συνολικό αριθμό εργαζομένων 285.992

Επισημαίνεται ότι όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από το επιπλέον διάστημα των δύο μηνών πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκ νέου. Η διαδικασία και τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με την αρχική περίοδο υποβολής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είχε τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Απριλίου και αφορούσε τη δυνατότητα τρίμηνης επιδότησης σε ποσοστό 100% των τόκων για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχαν ήδη πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πρακτικά μπορεί να το λάβει οποιαδήποτε μικρομεσαία επιχείρηση ακόμα κι αν είχε πληρώσει τελευταία φορά στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2019 με δεδομένο ότι δεν είχε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 δάνειο σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου