ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: Το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

βρούτσης-το-αργότερο-μέχρι-τον-οκτώβρ-27782

Περίπου 519 χιλιάδες εργαζόμενοι έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ για τον Μάιο, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι περίπου 7 χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν λάβει το επίδομα λόγω αδυναμίας ταυτοποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων είτε από τους ίδιους είτε από τους εργοδότες τους και πρόσθεσε ότι αυτό θα διορθωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή όταν και θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι νέες αυξημένες σε πολλές περιπτώσεις επικουρικές καταβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου, ενώ οι αυξημένες κύριες συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα αναδρομικά των επικουρικών που ανέρχονται σε οκτώ μήνες θα καταβληθούν το αργότερο τον Οκτώβριο «Τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πώς θα γίνει η καταβολή τους, θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, αναφορικά με το δώρο του Πάσχα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι όσοι δεν το έχουν πάρει θα το λάβουν στις 30 Ιουνίου, ενώ η καταβολή της κρατικής επιδότησης στις επιχειρήσεις για την καταβολή του δώρου θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου