Πρόστιμο μαμούθ 100.000€ σε ασφαλιστική εταιρία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-28, 11:30:03
Πρόστιμο μαμούθ 100.000€ σε ασφαλιστική εταιρία

Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ασφαλιστική εταιρεία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Το πρόστιμο στην ασφαλιστική, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «κόπηκε» γιατί η εταιρία παραβίασε διατάξεις που αφορούν στους γενικούς όρους, οι οποίοι διαλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης ισόβιας διάρκειας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας τη διαφάνεια στους όρους και στα κριτήρια αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, προκειμένου να επιτρέπεται στον καταναλωτή να ελέγξει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του», τονίζει το υπουργείο.

Στη σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες Αρχές τονίζουν ότι στόχος είναι η προστασία των καταναλωτών – ασφαλισμένων και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και των οικογενειών τους.

[newsit.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=