Αποχωρεί ο όμιλος RTL από την ελληνική αγορά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-06, 10:19:54
Αποχωρεί ο όμιλος RTL από την ελληνική αγορά

O όμιλος RTL Group ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, πουλώντας το πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group, στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ο κ. Κοντομηνάς σήμερα κατέχει το 30% του Alpha Media Group και επομένως θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε: «Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha, προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group Gerhard Zeiler ανέφερε: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Christoph Mainusch, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Απόφαση της Επιτροπής αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=