Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης: «Κλειδώνουν» στα €20 εκατ. οι αποζημιώσεις σε αιγοπροβατοτρόφους

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-15, 20:55:18
Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης: «Κλειδώνουν» στα €20 εκατ. οι αποζημιώσεις σε αιγοπροβατοτρόφους

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να τεκμηριώσει το ύψος της ζημίας που έχουν υποστεί οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας, απόρροια των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές απ’ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ποσό αποζημίωσης δείχνει να έχει κλειδώσει στα 20 εκατ. ευρώ, αν και δεν σταματά η προσπάθεια για περαιτέρω αύξηση του. Κάτι που επιχειρείται με την όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή και τεκμηριωμένη πρόταση της ελληνικής πλευράς προς την Κομισιόν που βασίζεται σε στοιχεία του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Το τελευταίο «μετρά» τις σφαγές αιγοπροβάτων και τις συγκρίνει με αντίστοιχες περιόδους άλλων ετών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της μέσης τιμής πώλησης του αιγοπρόβειου κρέατος από τους κρεοπώλες.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος των αποζημιώσεων που φαίνεται ότι κλειδώνουν επικαλούμενες την αντίστοιχη στήριξη που ανακοίνωσε ήδη η Ισπανία στους δικούς της αιγοπροβατοτρόφους και η οποία έφθασε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως έλεγαν, ένα ακόμη εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν η ηγεσία και οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι το άδειο ταμείο του μηχανισμού ήσσονος σημασίας (των αποκαλούμενων de minimis) που παρέλαβε η τωρινή κυβέρνηση, αφού η αλόγιστη σπατάλη τους τα τρία προηγούμενα χρόνια εξαέρωσε τα σχετικά κονδύλια.

[protothema.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=