ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέος γύρος αιτήσεων για άλλο 1 δισ. ευρώ

επιστρεπτέα-προκαταβολή-νέος-γύρος-α-79277

Έως το τέλος Ιουνίου η κυβέρνηση θα τρέξει μία δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις.

Πρόκειται για αυτούς που, αν και μπήκαν και βρήκαν στο MyBusinessSupport ότι έχει προεγκριθεί δάνειο για αυτούς, δεν έχουν υποβάλει ακόμα την οριστική αίτηση για λήψη των δανείων.

Καθώς όμως λήγει σήμερα 15 Μαΐου η διορία υποβολής των δηλώσεων αποδοχής των δανείων, ο 1 στους 4 δικαιούχους κοντεύει να μείνει εκτός των δανείων.

Είτε έχουν «κολλήσει» για γραφειοκρατικούς, είτε για άλλους λόγους, η κυβέρνηση έχει σκοπεύει να δώσει άμεσα παράταση λίγων ημερών μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στην διορία που λήγει σήμερα.

Αιτήματα για ακόμα μεγαλύτερη παράταση έως τέλος Μαΐου, όπως ζητούσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, δεν φαίνεται να ευδοκιμούν.

Η παράταση θα εξαντλείται έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος το πολύ, καθώς άμεσα μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι αιτήσεις του νέου και ανανεωμένου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, πριν εκπνεύσει ο Μάιος, για να αρχίσουν οι πληρωμές από τις αρχές Ιουνίου.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου