ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Υμνοι“ FAZ για την Ελλάδα: Στα σχέδια των Γερμανών για το καλοκαίρι

υμνοι-faz-για-την-ελλάδα-στα-σχέδια-των-82614

H Ελλάδα βρίσκεται στα σχέδια των Γερμανών για το καλοκαίρι, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, μετά και την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού από τη χώρα. Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να διεξάγει συνομιλίες με τους Υπουργούς Τουρισμού της Ιταλίας και της Ελλάδας.

“Εάν τα ξενοδοχεία μετά την κρίση του κορονοϊού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους του παραθεριστές, αυτοί που έχουν κλείσει νωρίς ή είναι χρόνια πελάτες θα προτιμηθούν”, σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα τουρισμού, Τόμας Μπαράις.

“Θα πρέπει να δούμε επί τόπου ποιοι πελάτες έκλεισαν νωρίς”, δήλωσε ο Τόμας Μπαράις τη Δευτέρα (11/05). Μέχρι τώρα όμως τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα 70% έως 80%.

Αυτή την περίοδο, η γερμανική κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με τους Υπουργούς Τουρισμού της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως είπε ο Μπαράις, προσθέτοντας ότι “ελπίζει σε ένα σταδιακό άνοιγμα των συνόρων ώστε, όπως λέει, οι διακοπές να μην είναι δυνατές μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, αφιέρωμα στην Ελλάδα έγινε και από τη Δημόσια Τηλεόραση (“ARD”) στη Γερμανία. “Αποτελεί πιθανό τουριστικό προορισμό. Μέχρι τώρα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό ελαφρά την κρίση του κορονοϊού”, υπογραμμιζόταν.

Είχαν προηγηθεί και οι ύμνοι της “Daily Telegraph”, με τη βρετανική εφημερίδα να αναφέρει το “γιατί είναι ο τέλειος προορισμός μετά την καραντίνα η χώρα μας”.

thetoc.gr με πληροφορίες από Deutsche Welle

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου