ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Κανονικά το επίδομα σε όσους εργάζονται στην ύπαιθρο

οαεδ-κανονικά-το-επίδομα-σε-όσους-εργά-84752

Όσοι άνεργοι αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά το επίδομα ανεργία από τον ΟΑΕΔ ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θα διατηρείται το επίδομα εργασίας για όσους ανέργους επιλέξουν να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλλεται κανονικά το επίδομα ανεργίας για τους ανέργους που θα εργαστούν σε αγροτικές εργασίες με εργόσημο και για λίγα μεροκάματα.

Έτσι οι άνεργοι θα παίρνουν και τον μισθό τους, ουσιαστικά τα μεροκάματα τους μέσω του εργόσημου από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα ανεργίας. Έτσι δεν θα χάνεται το επίδομα όπως γίνεται σήμερα εφόσον κάποιος άνεργος βρίσκει εργασία.

Η νομοθετική διάταξη αφορά μόνο τις αγροτικές εργασίες και το μέτρο θεσπίστηκε διότι χιλιάδες άνθρωποι της υπαίθρου και ιδίως σε περιοχές με τουριστική κίνηση εργάζονται εποχικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου