ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αύξηση της τιμής ρεύματος θα κλείσει πολλές επιχειρήσεις

η-αύξηση-της-τιμής-ρεύματος-θα-κλείσει-402704

Εν όψει των αυξήσεων που θα εγκριθούν στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης για μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 9,2% μέσα στο 2012.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κατά την οποία ο κεντρικός στόχος της Πολιτείας θα έπρεπε να είναι η ελάφρυνσή τους με σκοπό τη βιωσιμότητα τους και τη διατήρηση, τουλάχιστον, των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, το κράτος δημιουργεί, για ακόμη μια φορά, αγκυλώσεις επιβαρύνοντας το κόστος ενέργειας, δηλαδή τα αναπόφευκτα, άμεσα λειτουργικά κόστη τους. Ιδιαίτερα πλήττεται η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, τη στιγμή μάλιστα που ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας καθιερώνουν ειδικά τιμολόγια ενέργειας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, επιδοτώντας έτσι έμμεσα το κόστος λειτουργίας τους, και υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές. Η ακολουθούμενη αυτή πολιτική δίνει την εντύπωση, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης των δαπανών, αύξησης της παραγωγικότητας με σκοπό την εξαγωγή και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας από πλευράς των επιχειρήσεων, βρίσκεται στο κυριολεκτικά στο κενό, καθώς η Πολιτεία εμμένει σε στάσεις ιδανικού αυτόχειρα με θύμα την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Τα μέλη του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) ζητά για ακόμη μία φορά την αποτροπή της πιθανής αυτής αύξησης στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας και την εξέταση θέσπισης ειδικού τιμολογίου για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου