ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 150€ σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου επιβάλλεται

πρόστιμο-150e-σε-όσους-δεν-φορούν-μάσκα-όπ-101837

Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου απαιτείται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, θα είναι αρκετά μεγάλα τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πρόστιμα είναι τα εξής:

  • Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους που ανέφερε η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ενδεικτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε πως «για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής». Επιπλέον από τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης «είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων». Παράλληλα υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Τέλος υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες.

  • 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων
  • 5.000 για καταστήματα / επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν.
  • Επιπλέον, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Πηγή: ethnos.gr, iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου