ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμάχη διοίκησης – εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική

διαμάχη-διοίκησης-εργαζομένων-στην-406360

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και του συλλόγου των εργαζομένων της με αφορμή την εργασία τους την ερχόμενη Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι από τη διοίκηση της Εθνικής, στην εταιρεία υπήρχε η «επιχειρηματική συνήθεια» τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εκ περιτροπής την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εφ όσον αυτές συμπίπτουν με εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Φέτος, οι δύο παραμονές έπεσαν Σάββατο. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος των εργαζομένων της ασφαλιστικής ζήτησε να θεωρεί ως αργία η Παρασκευή.

Από την εταιρεία υπογραμμίζουν ότι οι συνδικαλιστές της εταιρίας θεώρησαν άκαμπτο κεκτημένο τη συγκεκριμένη διευθέτηση που είχε γίνει με απλή απόφαση γενικού διευθυντή το 1984.

«Αποφάσισαν αυθαίρετα και πέρα από κάθε λογική και εργασιακή ηθική, να κηρύξουν μονοήμερη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου. Ας σημειωθεί ότι στην απόφαση – εγκύκλιο του 1984 δεν συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση μεταφοράς της εκ περιτροπής εργασίας σε άλλη εργάσιμη ημέρα» αναφέρουν από τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «σε καιρούς χαλεπούς, με συνθήκες δεινής οικονομικής ύφεσης και ανέχειας, η αγορά λειτουργεί χωρίς διακοπές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες – συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστής αγωνιούν καθημερινά για την επαγγελματική τους επιβίωση σε μια αγορά που έχει πιεστεί πολύ από την κρίση».

Επιπλέον προσθέτουν ότι υπάρχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι στο τέλος του χρόνου θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν χάσει και τη δουλειά τους.

«Η «κοινωνική» προτεραιότητά τους έγκειται τελικά στο να στείλουν υποτίθεται μήνυμα στη διοίκηση «ότι οποιαδήποτε περικοπή δικαιωμάτων δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», ζητώντας «προκαταβολικά συγγνώμη» για την ταλαιπωρία που θα υποστούν όχι μόνο οι συναλλασσόμενοι με την εταιρία, αλλά κυρίως οι χιλιάδες συνεργάτες – πράκτορες» επισημαίνουν σχετικά από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν «για μια απεργία με μοναδικό αίτημα να μην δουλέψουν την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ημέρα εργάσιμη για χιλιάδες άλλους. Στην Ελλάδα της κρίσης κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου