ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι δικαιούνται τριπλό “κούρεμα“ 25% σε φόρους και εισφορές

ποιοι-δικαιούνται-τριπλό-κούρεμα-25-138950

Τριπλό κούρεμα φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών.

Θα αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις Απριλίου (όλες τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις), στον ΦΠΑ αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Ειδικότερα:

1. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δημοσιευτεί σήμερα στο ΦΕΚ, θα υπάρχει διάταξη που θα παρέχει μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων για την περίοδο απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Όσοι δεν ασκήσουν το δικαίωμά τους να πληρώσουν τώρα τις εισφορές –θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας ως τις 10 Απριλίου- τότε θα πρέπει να τις πληρώσουν ολόκληρες τον Σεπτέμβριο.

2. Για τις δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία μηνός Απριλίου, παρέχεται δυνατότητα έκπτωσης 25%, εάν καταβληθούν εμπρόθεσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούν να πληρωθούν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών.

3. Εάν οι πληρωτέες τον μήνα Απρίλιο υποχρεώσεις ΦΠΑ καταβληθούν εμπρόθεσμα, το 25% του ποσού τους συμψηφίζεται με πάσης φύσεως μελλοντικές φορολογικές οφειλές. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ΦΠΑ θα μπορεί να πληρωθεί με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου