ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει για το δώρο Πάσχα – Πότε θα το πληρώνει το κράτος

τι-αλλάζει-για-το-δώρο-πάσχα-πότε-θα-τ-139348

Στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά την ενημέρωση για τη δέσμη οικονομικών μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση γα την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις και προς όλους τους εργαζόμενους.

Στις επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από τον κορονοϊό θα καταβληθεί κανονικά στη ώρα του. Για όσους πλήττονται ή έχουν κάνει αναστολή εργασιών, η προθεσμία είναι ως το καλοκαίρι.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής, οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν το μέρος του δώρου ως την αναστολή εργασιών ή σύμβασης και το υπόλοιπο ποσοστό (περίπου 15-25%) θα καταβάλλεται από το κράτος.

“Στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Πάσχα

Ειδικότερα, κανονικά θα καταβάλουν το δώρο Πάσχα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου, στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους τους, οι επιχειρήσεις που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή είτε βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου