ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται επιδόματα, παροχές και Δώρο Πάσχα

οαεδ-πότε-καταβάλλονται-επιδόματα-πα-139869

Να προπληρωθούν νωρίτερα τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την άμεσα στήριξη του εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε η προπληρωμή να ξεκινήσει από την Τρίτη, 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • Των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από τις 31 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 3 Μαΐου 2020.
  • Των Δώρων Πάσχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από αυτούς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, από σήμερα ηλεκτρονικά θα γίνεται η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου