ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιό τους

κορονοϊός-ποιοι-δικαιούνται-έκπτωση-40-159425

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο των μηνών Μαρτίου και Απριλίου, δικαιούνται και οι επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο (για την έδρά τους) αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που μένουν χωρίς δουλειά προσωρινά λόγω των λουκέτων.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα χάσουν το 40% του εισοδήματός τους για το συγκεκριμένο δίμηνο, θα δικαιούνται αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες καθώς αναστέλλεται όλο το πακέτο της επικαιροποίησης.

“Προχωράμε σε παρέμβαση στην αγορά ακινήτων, σε μία λογική διαμοιρασμού του βάρους αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα προβλεφθεί, νομοθετικά, ότι θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου, σε περίπτωση που το νοικιάζουν, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Παράλληλα όμως, για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των παραπάνω περιπτώσεων, προβλέπεται η αναστολή πληρωμών των φορολογικών τους υποχρεώσεων και των πληρωμών δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, για 4 μήνες”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα προχωρήσει φέτος η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

[thetoc.gr/]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου