ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας

εγκρίθηκε-η-αμκ-της-εθνικής-τράπεζας-409078

Το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έως 1 δισ. ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου, ενέκριναν οι μέτοχοι της τράπεζας, σύμφωνα με αξιωματούχο της τον οποίο επικαλείται το Reuters.

«Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου και όλα τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης», είπε ο αξιωματούχος.

Σε ομιλία του προς τους μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης είπε ότι με την ΑΜΚ τα κεφάλαια της ΕΤΕ ενισχύονται σε μία δύσκολη συγκυρία και ενόψει ενός πολύ δύσκολου 2012 για τον κλάδο.

«Έως τον Ιούλιο το βασικό πρόβλημα των τραπεζών ήταν η ρευστότητα. Από τότε μεσολάβησαν δύο γεγονότα, το PSI με το κούρεμα των ομολόγων και ο διαγνωστικός έλεγχος της Blackrock που μετέτρεψαν το πρόβλημα ρευστότητας σε πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας», ανέφερε ο κ. Ταμβακάκης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, μετά την ΑΜΚ ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων του ομίλου θα ανέλθει στο 11% έναντι απαίτησης της Τράπεζας της Ελλάδας για 10% από τις αρχές του 2012. Οι νέες προνομιούχες μετοχές θα διατεθούν έναντι 5 ευρώ εκάστη.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και οι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς θα κληθούν να εγκρίνουν αντίστοιχη αύξηση κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου