ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“To ελληνικό σύστημα εξαπάτησης 40-40-20”

to-ελληνικό-σύστημα-εξαπάτησης-40-40-20-410780

«To ελληνικό σύστημα εξαπάτησης 40-40-20», είναι ο τίτλος άρθρου στην γερμανική έκδοση των Financial Times που αναφέρεται στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα με αφορμή εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ και τα στοιχεία που παρουσίασε εκεί ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης, στοιχεία που σύμφωνα με την εφημερίδα «προκάλεσαν την έκπληξη των παρευρισκόμενων».

Σε περίπτωση φοροδιαφυγής συμβαίνει το ακόλουθο, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την ομιλία του κ. Σπινέλλη: «Το 40% παρακρατούν οι φοροφυγάδες, 40 % καταλήγει στις τσέπες των ελεγκτών και μόνο το 20% είναι το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία. (…) Ήδη το ΔΝΤ είχε χαρακτηρίσει στην πρόσφατη έκθεσή του τη φοροδιαφυγή βασικό λόγο για τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής προχωρά εξαιρετικά αργά».

Σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Proton Bank αναφέρεται σήμερα εκτενές άρθρο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Με τίτλο «Μια υπόθεση self service» και υπότιτλο «η ελληνική τράπεζα Proton δάνειζε λεφτά έναντι χαμηλού επιτοκίου – αυτά ωστόσο δεν προέρχονταν από την ίδια αλλά από την ΕΚΤ», η εφημερίδα αναφέρεται στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, τις έρευνες της εισαγγελίας και τον ρόλο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην υπόθεση. «Η υπόθεση Proton θα μπορούσε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα», σχολιάζει η SZ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου